Voorbereidingen Ruben Wijnia coureur bij SP Support voor het eerste seizoen Mazda Cup 2016 verlopen voorspoedig.

Op 18 oktober 2015 werd kennis gemaakt met Steef van der Plank van SP Support en waren zowel Steven als ik direct enthousiast over een samenwerking. SP Support is een professioneel team met zeer veel ervaring in het racen in o.a. de Mazda Cup. Professionaliteit, ambitie en ook de noodzakelijke uitstekende sfeer zijn aanwezig. Besloten werd de kartsport te verlaten en over te stappen naar het autoracen bij Team SP Support.

Op 22 november 2015 heb ik mijn EU-licentie gehaald en vervolgens op 23 november 2015 nog op 17-jarige leeftijd mijn rijbewijs.

Op 29 november 2015 was in Zandvoort de eerste test met de Mazda MX5 #97, mijn vaste auto binnen SP Support. Onder natte omstandigheden werden de eerste kilometers gemaakt onder begeleiding van Steef van der Plank en instructeur Melroy Heemskerk. Het circuit is een uitdagend circuit en op de natte en gladde baan heb ik flink kunnen werken aan mijn rijvaardigheid met de MX5.

Tijdens het testen blijkt dat de Mazda MX5 een uitdagende raceauto is en dat je goed moet zorgen dat de auto op snelheid blijft ondanks het relatief geringe aantal PK’s.

De tweede test vond plaats op 26 februari 2016. Door sneeuw- en hagelbuien begon de dag met weer natte omstandigheden en vanaf 13.00 uur begon de baan op te drogen. De laatste 2,5 uur kon gereden worden op een droge baan en heb ik onder begeleiding van Melroy Heemskerk en dankzij de door Steef van der Plank en zijn team goed geprepareerde Mazda MX5 #97 veel testkilometers op de droge baan kunnen maken.

Een volgende test staat gepland voor 19 maart 2016 te Zandvoort waarna op 26 maart 2016 de eerste race zal zijn. Uiteraard kijk ik erg uit naar mijn eerste ervaring met het autoracen. Zoals het er nu naar uitziet zullen er ongeveer 50 deelnemers zijn zodat het zaak is zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.

Hierbij wil ik mijn sponsors Autobedrijf Hartgerink en Klomp te hoofddorp en Wynia Letselschadebureau B.V. hartelijk danken voor de sponsoring en wil ik graag Steef van der Plank en Melroy Heemskerk van SP Support hartelijk danken voor de begeleiding. Er is overigens nog ruimte op de auto voor overige sponsors die zich via SP Support bij mij kunnen melden.

Ruben Wijnia