Racelicentie

Je race-rijbewijs dus! Zonder racelicentie valt er maar weinig te racen. Onder andere RSZ geeft een volledige opleiding (inclusief theorielessen) op Circuit Park Zandvoort. Maar ook op TT Circuit Assen en Circuit Zolder zijn opleidingen te volgen. Je examen doe je bij de KNAF, de Nederlandse autosportbond. Pas als je bij de KNAF slaagt voor je theorie- en praktijkexamen krijg je een racelicentie. Maar dan ben je nog geen succesvolle autocoureur, daarvoor moet je echt veel rijden, veel circuitkilometers afleggen dus! Een cursus is dan ook echt aan te bevelen.

De Auto

Iedere standaard auto is in principe geschikt om mee op een circuit te rijden. Zolang er maar niet teveel geluid geproduceerd wordt en er twee stoelen en veiligheidsgordels aanwezig zijn. Je kunt dus een cursus volgen met je eigen auto, maar… ach, de nadelen hoeven we je eigenlijk niet uit te leggen. Gaat ie stuk dan sta je zelf te sleutelen en mis je een deel van de cursus. Rij je schade dan komt dat voor je eigen rekening want de meeste verzekeringen dekken jouw circuit escapades niet. Een auto huren is dus wel zo verstandig. SP-support heeft volop keuze uit zowel voorwiel als achterwiel aangedreven auto’s. Allemaal voorzien van kuipstoel, 6 punts gordels en rolkooi. Wel zo veilig!

Tot slot…

Als je die licentie dan hebt dan begint het echte werk! En ook dan is SP-support een goede keuze. Je kunt raceauto’s huren of je eigen raceauto laten “runnen”. Merk en type maakt weinig uit. SP-support “runt” momenteel Renault Clio’s en Megane’s, BMW, Seat, Opel én Alfa Romeo. Maar ook ander merken zijn welkom. Alles wordt voor je geregeld. Je hoeft alleen naar het circuit te rijden en je overall aan te doen… je auto staat startklaar.

Driftcursus

bmw-s-serie-sp-supportOok voor een driftcursus ben je bij sp-support aan het juiste adres. Wij kunnen alles voor je verzorgen, van inschrijving tot auto en instructie. Er zijn diverse mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met sp-support.